Extra personeel gevraagd bij OCMW's om werklast te verlagen

Extra personeel gevraagd bij OCMW's om werklast te verlagen

Extra personeel gevraagd bij OCMW's om werklast te verlagen

Print
Komende woensdag, 31 maart, loopt bij de Vlaamse OCMW's de winterstop ten einde. Dat wil zeggen dat wanbetalende gezinnen opnieuw afgesloten kunnen worden van gas of elektriciteit. Het belooft een bijzonder drukke periode te worden.

De Vlaamse Vereniging voor Steden en Gemeenten (VVSG) vreest zelfs zoveel dossiers dat het de Vlaamse overheid smeekt om meer personeel vrij te maken om de vele dossiers snel te kunnen opvolgen.

Een gezin kan wel niet zomaar afgesloten worden van gas, elektriciteit of water. Eerst is een lokale adviescommissie van het OCMW aan zet. Die moet nagaan of er nog wat gedaan kan worden voor het gezin. Dat onderzoek neemt wel tijd in beslag.

Nathalie Debast, stafmedewerkster wonen, armoede en energie bij de VVSG: "Tussen 2008 en 2009 steeg het aantal dossiers met 11 procent. Concreet gaat het om ongeveer 80.000 dossiers. In een aantal gemeenten is er zelfs een verdubbeling van het aantal dossiers. Onze verwachting is dan ook dat dit aantal in de toekomst nog zal toenemen."

.

Nu in het nieuws