The Chocolat Line opent zijn deuren in het Paleis op de Meir

The Chocolat Line opent zijn deuren in het Paleis op de Meir

The Chocolat Line opent zijn deuren in het Paleis op de Meir

Print
Antwerpen - Begin deze week opende ‘The Chocolate Line by Dominique Persoone’ zijn deuren in het Paleis op de Meir.

De grote publieksopening van het Paleis op de Meir vindt plaats op zaterdag 8 en zondag 9 mei. Dan worden ook het bezoekersparcours, het Café Impérial en de Spiegelzaal opengesteld.

De opening van het Paleis op de Meir was oorspronkelijk voorzien einde maart. “Door vertraging bij de werken moest de opening uitgesteld worden tot begin mei. De afspraken met The Chocolate Line om de winkel voor Pasen te kunnen openen kwamen hierdoor niet in het gedrang omdat deze vleugel reeds afgewerkt was.” zegt Tom Bridts van Erfgoed Vlaanderen vzw.

De werken verlopen momenteel volgens planning. Vorige vrijdag kwamen ook de historische meubels van het paleis terug naar Antwerpen.

Shock-o-latier

The Chocolate Line is een ambachtelijke chocolaterie die in 1992 door Fabienne De Staerke en Dominique Persoone werd opgericht. Zij maken zowel klassiek pralines als nieuwe smaakcombinaties. Daardoor werden zij in 2004 samen met twee andere chocoladewinkels opgenomen in de Michelingids.

De Chocolate Line maakt gepersonaliseerde pralines voor verschillende toprestaurants: Hof van Cleve ***, Oud Sluis ***, Comme Chez Soi ** en Hertog Jan **.

Dominique werd bekend met zijn chocoladesnuifmachine, de 'chocolate shooter', die hij ontwikkelde voor het verjaardagsfeest van Rolling Stones-bandleden Ron Wood en Charlie Watts.

Hij zorgde ook voor heel wat innovatieve creaties van chocolade, zoals chocoladelippenstift, chocoladeverf en chocolademassagecrème. Ook de tequilashot is een creatie van hem. Dominique wordt dan ook niet voor niets 'shock-o-latier' genoemd.

Foto: JP Gabriel

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio