Mobistar geeft toe dat UMTS-mast in Schoten illegaal is

Print
Schoten - Mobistar geeft in een brief aan de gemeente Schoten impliciet toe dat de zendmast op het dak van het Koninklijk Atheneum er illegaal staat.

Mobistar kreeg in februari 2007 een bouwvergunning voor twee jaar voor een UMTS-zendmast op het dak van het Atheneum aan de Paalstraat, en moest die dus ten laatste in februari 2009 plaatsen. Mobistar geeft nu toe dat de start der werken niet gemeld is aan de gemeente, zoals wettelijk verplicht is, en kan niet aangeven wanneer de werken dan wel gestart zijn.

Laattijdige plaatsing

Volgens de technische adviseur van het Atheneum zijn de werken pas in augustus 2009 gestart. Het tijdstip is belangrijk omdat er sinds april 2009 geen nieuwe vergunningen meer gegeven worden. De bestaande vergunning was dus in augustus vervallen door de laattijdige plaatsing en de mast is illegaal.

Twee argumenten

Bovendien geeft Mobistar in een brief aan Schoten toe dat de operator zich niet gehouden heeft aan de belofte om de mast open te stellen voor andere operatoren. "De huidige installatie is technisch niet geschikt voor meerdere operatoren. Onze collega-operatoren zijn evenwel bezig met het plannen van technische bezoeken om de mogelijkheden na te gaan hoe hun installatie kan geplaatst worden", schrijft Mobistar aan Schoten.

De gemeente Schoten heeft nu twee valabele argumenten in handen om de mast te laten verwijderen.

BR

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio