Historische meubelen Paleis op de Meir zijn terecht

Historische meubelen Paleis op de Meir zijn terecht

Historische meubelen Paleis op de Meir zijn terecht

Print
Antwerpen - De historisch waardevolle meubelen van het voormalig koninklijk Paleis op de Meir zijn opnieuw op hun oorspronkelijke stek. Vandaag bracht een verhuisfirma in opdracht van het Hof de meubelen terug naar Antwerpen.

Het Paleis op de Meir werd in 1969, samen met de inboedel, overgedragen aan Vlaanderen. De Vlaamse overheid gaf in de jaren tachtig een deel van het interieur in bruikleen aan musea en het Hof. Zo belandden een 150-tal meubelen bij kroonprins Filip. Voor de heropening van het Paleis op de Meir wou de Vlaamse overheid die meubelen weer op hun oorspronkelijke locatie.

Vlaams minister Geert Bourgeois ijverde al sinds de vorige regeerperiode voor de terugkeer van de meubelen naar Antwerpen. Na maandenlang overleg bereikte de minister daarover in september 2008 een principieel akkoord met federaal minister van Financiën Didier Reynders. Erfgoed Vlaanderen, de beheerder van het Paleis op de Meir, sloot vervolgens een definitieve overeenkomst over de verhuis van de meubelen.

Goede staat

Volgens Erfgoed Vlaanderen, dat het Paleis op de Meir beheert, zijn de meubelstukken op het eerste gezicht allemaal in goede staat. Vanaf het openingsweekend van het Paleis op de Meir, op 8 en 9 mei, worden de meubelen tentoongesteld voor het publiek.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio