Modrikamen moet zich verantwoorden

Modrikamen moet zich verantwoorden

Modrikamen moet zich verantwoorden

Print
De Brusselse advocaat Mischaël Modrikamen moet zich verantwoorden voor de disciplinaire commissie van de orde van advocaten. Dat heeft stafhouder van de Franstalige orde aan de balie van Brussel Yves Oschinsky beslist. De zaak is een uitloper van de overname van Fortis Bank door BNP Paribas.

Tijdens de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders in Gent, die moest beslissen over de verkoop van Fortis Bank aan BNP Paribas riep Modrikamen de aandeelhouders op zich recht te zetten en naar het podium, waarop het bestuur van Fortis zat, te stappen om zo hun ontslag te eisen. Daarop gingen tientallen mensen in, waardoor even een dreigende sfeer ontstond. Er werd zelfs met een schoen naar de Fortis-top gegooid.

Hendrik Boonen van de belangenorganisatie Dolor zegt hierover klacht te hebben ingediend bij de stafhouder van de orde van advocaten. Modrikamen zou volgens hem opgeroepen hebben tot agressie.

Boonen zegt nu dat de stafhouder hem heeft laten weten dat Modrikamen zich voor de disciplinaire commissie van de orde van advocaten moet verantwoorden.

JVG