Geen vliegverkeer op donderdag in Griekenland

Geen vliegverkeer op donderdag in Griekenland

Geen vliegverkeer op donderdag in Griekenland

Print
Een 24-urenstaking van de luchtverkeersleiders houdt vluchten van en naar Griekenland donderdag aan de grond. Dit kadert in de grote nationale staking tegen de harde besparingsmaatregelen van de regering. Voor de fans van Standard Luik die donderdag in Athene moeten geraken, is dit een ramp.

Van woensdag tot donderdag middernacht zal er geen vliegverkeer zijn van en naar Griekenland. Ook het openbaar vervoer zal zo goed als lam liggen.

Verder sluiten scholen, universiteiten en verschillende autoriteiten de deuren. In de ziekenhuizen worden enkel noodgevallen behandeld.

Dit is al de derde grote staking in Griekenland sinds het begin van het jaar. Het land kampt met een schuldenlast van 300 miljard euro waardoor zware besparingsmaatregelen zijn aangekondigd.

Standard

Voor fans van Standard is dit bijzonder slecht nieuws. De club speelt op donderdag immers in Athene tegen Panathinaikos in de achtste finales van de Europa League.

De spelers van Standard vertrekken woensdag al, wat geen problemen zou mogen opleveren. De vijfhonderd fans die op donderdag naar Athene moeten reizen zonder vliegverkeer en openbare diensten, wacht een bijzonder zware opgave.

MEEST RECENT