Het weer voor woensdag 10 maart

Het weer voor woensdag 10 maart

Vakantie

Het weer voor woensdag 10 maart

Print

Woensdag wordt voorlopig de laatste uitgesproken zonnige nawinterdag. In de ochtend is het wel koud met minima rond -5°C in de Limburgse Kempen en -3 tot -4°C elders. Namiddag loopt de temperatuur op tot een graad of 6. De strakke noordoostenwind zal het voor het gevoel echter een stuk kouder maken.

Donderdag beginnen we de dag met negatieve temperaturen tussen -2 en -3°C. Het wordt een wisselend bewolkte dag en het blijft overal droog. De noordoostenwind zal ietsje luwen en de maxima kunnen weer een graadje hoger klimmen tot zo'n 7°C.

Vrijdagochtend schommelt de temperatuur in de buurt van het vriespunt. De wind draait naar richtingen tussen west en noordwest waardoor er vochtigere lucht binnenkomt. In de vroege ochtend vallen er mogelijk wat vlokjes motsneeuw maar al snel zou dat indien er iets valt motregen worden. De temperaturen lopen namelijk snel op richting maxima in de buurt van 7 of 8°C.

Komend weekend komen er veel wolken voor en uit die bewolking kan er af en toe wat lichte regen of motregen vallen, maar dus zeker geen grote hoeveelheden. Zaterdag schommelen de minima nog rond het vriespunt, zondag liggen de minima een graad of 3-4 hoger. De maxima zijn met waardes rond 8°C vrij normaal voor de tijd van het jaar.

Begin volgende week wordt het langzaam nog wat zachter met maxima rond of net boven 10°C en geen nachtvorst meer.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN