Bonnet wint tweede rit Parijs-Nice

Bonnet wint tweede rit Parijs-Nice

Bonnet wint tweede rit Parijs-Nice

Print
De Fransman William Bonnet (Bbox Bouygues Telecom) heeft de tweede rit in Parijs-Nice gewonnen. Hij klopte de Slovaak Sagan en de Spaanse eindwinnaar van vorig jaar, Luis Leon Sanchez, in een chaotische spurt. Lars Boom (Rabobank) blijft leider.

De vlucht van de dag was voor het viertal Mangel, De Kort, Mouris en Finetto. Hun maximale voorsprong lag iets boven de vier minuten.

Maar het peloton liet niet begaan en op twintig kilometer van de meet werden de vluchters weer ingerekend. De Belg Nikolas Maes (Quick Step) ging op een klimmetje van derde categorie nog zijn kans, maar door het werk van Vacansoleil, Liquigas en Columbia was een massaspurt niet meer te vermijden.

Op 600 meter van aankomst zorgde een vluchtheuvel voor verwarring. Bole viel en nam enkele renners met zich mee, waaronder Casper en Martin. Het werd een chaotische sprint waarin grote spurtkanonnen zoals Greipel en Chicchi vooraan ontbraken.

De 27-jarige Fransman Bonnet haalde het voor Sagan en de eindwinnaar van 2009, Luis Leon Sanchez (Caisse d'Epargne). Eerste Belg was Jürgen Roelandts op een dertigste stek.

Lars Boom blijft de leider met Voigt op vijf seconden en Luis Leon Sanchez nu op tien seconden.

In de rit van woensdag richting Aurillac moet er stevig geklommen worden met in totaal zes cols van derde en tweede categorie. De laatste beklimming, een col van 1,1 kilometer aan 7,2 procent, ligt op slechts drie kilometer van de streep.

Meer sportnieuws