Dehaene komt na Pasen met voorstel

Dehaene komt na Pasen met voorstel

Dehaene komt na Pasen met voorstel

Print
Koninklijk opdrachthouder Jean-Luc Dehaene laat weten dat hij pas na de paasvakantie klaar zal zijn met een voorstel rond de institutionele problemen en de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde. Dat heeft hij afgesproken met de voorzitters van de meerderheidspartijen en premier Yves Leterme.

Dehaene werd aangesteld om achter de schermen gesprekken te voeren met de betrokkenen uit de verschillende meerderheidspartijen om een oplossing te vinden in het lang aanslepende BHV-dossier.

"Bij de start van de regering werd tijdens de voorbereidende gesprekken onder leiding van Wilfried Martens een werkwijze afgesproken voor de onderhandeling van institutionele problemen", luidt het in de mededeling. "In de afsprakentekst werd het objectief vooropgezet om een akkoord te bereiken voor Pasen 2010, voor het verstrijken van de termijn in de procedure van belangenconflict en voor de aanvang van het Belgisch voorzitterschap van de EU."

"Gezien het paasreces dit jaar na Pasen valt, is Jean-Luc Dehaene met premier Leterme en de partijvoorzitters van de meerderheid overeengekomen dat Pasen te begrijpen is als het einde van het paasreces. Deze timing respecteert de algemene doelstelling en laat tevens toe het parlement snel te informeren over het resultaat van de onderhandelingen."

MEEST RECENT