Ook broertje Lukaku is populair

Ook broertje Lukaku is populair

Ook broertje Lukaku is populair

Print
Ten huize Lukaku is de mediastorm nog niet gaan liggen. Omdat Romelu zijn debuut maakte bij de Rode Duivels was hij niet uit de kranten of van televisie weg te denken. De mediagekte was compleet omdat België eindelijk weer hoop had. Maar nog geen week later komt ook zijn één jaar jongere broer Jordan in de mediaheisa terecht. Dit na het scoren van het beslissende doelpunt voor de nationale min-zestienjarigen op het vierlandentornooi.

Ze lijken allebei op elkaar en hebben volgens vader Lukaku ook dezelfde kwaliteiten, hoewel het twee verschillende soorten voetballers zijn. Jordan staat op de flank en Romelu is een diepe spits. “Romelu is een pure afwerker, Jordan laat vooral scoren”, zegt vader Lukaku. “De jongste voetbalt meer op finesse. Hij is bijzonder snel met de bal aan de voet. Zo pikt hij ook geregeld een goaltje mee. Vorige woensdag scoorde hij nog in een interland tegen Slowakije.”

Engeland

In Engeland zijn ze in elk geval al wild van de broertjes Lukaku. “Ook voor Jordan hangen de grote Europese clubs aan de lijn”, weet vader Lukaku. “Maar wat voor Romelu geldt, telt ook voor hem. We hebben liever dat hij nog een tijd bij Anderlecht blijft. Op 25 juli wordt hij zestien jaar, tegen dan moet duidelijk worden bij welk elftal de club hem volgend seizoen zal uitspelen.”

'Beter dan Romelu'

De toekomst ziet er in ieder geval rooskleurig uit voor Jordan. De nationale ploeg gebruikte hem de voorbije matchen als linksachter en zijn trainer bij Anderlecht, Geert Emmerechts, vindt dat hij bijna net zo sterk is als Romelu.

Marc Van Geersom, jeugdcoördinator voor de nationale jeugdploegen, kent de broertjes allebei goed. “Technisch staat Jordan verder dan zijn broer op die leeftijd”, zegt hij zonder omwegen. “Op het fysieke plan moet hij toch onderdoen. Vraag is hoe hij zich zal ontwikkelen. Ik zie hem de eerste twee jaar niet bij de Rode Duivels verschijnen. Al had ik van Romelu ook niet verwacht dat hij zo snel zou evolueren.”

Meer voetbalnieuws