Nieuw Opel-plan: realiteit of dooie mus?

Nieuw Opel-plan: realiteit of dooie mus?

Nieuw Opel-plan: realiteit of dooie mus?

Print
Is er dan toch een redelijke kans dat de Opel-fabriek in Antwerpen in een afgeslankte vorm kan voortgaan? Of is het nieuwe voorstel dat de vakbonden aan de directie doen niet meer dan een wanhoopsoffensief? Voorlopig is het koffiedik kijken.

De vakbonden zaten bijeen in het Duitse Rüsselsheim. Daar praatten ze over een voorstel dat de Opel-fabriek in Antwerpen toch enige productie kon garanderen. Het werd overgemaakt aan de directie. Die bestudeert het nu.

Volgens de vakbonden zou de Antwerpse fabriek de Opel Astra TwinTop kunnen maken en intussen zoeken naar bijkomende opdrachten van een andere constructeur. Daarbij zou de fabriek kunnen worden verkocht aan een investeerder, Opel zelf zou een minderheidsbelang kunnen behouden.

Het voorstel past in het kader van een informatie- en consultatieproces, dat verplicht is bij het voornemen om een fabriek te sluiten. Het werd publiek gemaakt door Klaus Frans, de voorzitter van de Europese ondernemingsraad van Opel en zelf vakbondsman.

Evaluatie

De directie zegt dat ze het voorstel diepgaand gaat evalueren. Tot die taak af is, legt ze geen verklaringen af over de haalbaarheid ervan.

Topman Nick Reilly van Opel liet vroeger al verstaan dat de Antwerpse fabriek te koop stond. Tot dusver echter zonder resultaat.

JVG

Nu in het nieuws