Wase band grijpt naast finaleplaats Humo’s Rock Rally

Wase band grijpt naast finaleplaats Humo’s Rock Rally

Wase band grijpt naast finaleplaats Humo’s Rock Rally

Print
Sint-Niklaas - De Sint-Niklase band Charlie Jones’ Big Band kon zich niet plaatsen voor de finale van Humo’s Rock Rally. “Een goeie zanger en naam, maar muzikaal net niet compleet genoeg”, oordeelde de jury.

De Genste Vooruit was zondagavond een al oor voor het Sint-Niklase duo Charlie Jones’ Big Band. De opdracht voor zanger-gitarist Jan Verstraeten, drummer Joris De Bock en gastmuzikant Steph Van Uytvanck was eenvoudig: Met amper drie nummers de jury overtuigen dat ze thuishoren in de eindronde van België’s oudste muziekconcours. Bij akoestische opener ‘Devil’s child’ verraadde een muisstille balzaal van de Vooruit voor velen al een finaleplaats. Ook na het tweede nummer, een geïnspireerde Devendra Banhart-cover, gingen de handen vlot op elkaar.

Afsluiter ‘Hide Your love’ knalde net niet hard genoeg door de boxen, wat de band misschien het ticket voor de AB in Brussel kostte. “Een groep met een goede zanger en een leuke naam”, vertelde jurylid en Pukkelpop-programmater Eppo Janssen achteraf. “De sterkte van Charlie Jones’ Big Band is vooral hun akoestisch werk, daar zijn ze echt goed in. Maar als de volumeknop wordt opengedraaid, zijn ze muzikaal nog niet compleet genoeg.”

“Straffe mannen”

Frontman Jan Verstraeten is niet ontgoocheld met de uitslag. “Het is heel moeilijk om in drie nummers een verhaal te brengen”, legt de zanger uit. “Maar de wedstrijd leverde ons in elk geval al een pak nieuwe optredens op.” En als het een troost mag zijn, presentatrice en BV Erika Van Tielen is in elk geval fan van de heren. “Het zijn straffe mannen”, glimlachte de roodharig babe.

De bands die het in de Vooruit wel haalden zijn Amatorski, The Crackups, Gloria, Maya’s Moving Castle, The Mojo Filters, Nele Van den Broeck, Psycho 44, School is Cool, The Sore Losers en Willow.

BeFo

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio