Opening van bibliotheek uitgesteld tot eind september

Print
Dendermonde - De opening van de nieuwe Dendermondse bibliotheek is opnieuw verschoven. In plaats van april zal ze nu in september de deuren openen. Dat werd beslist op een coördinatievergadering van het stadsbestuur met de aannemers.

“Tijdens een coördinatievergadering met de aannemers zijn we tot de conclusie gekomen dat we de geplande Ros Beiaardtentoonstelling beter verschuiven van eind april naar twee weken voor de Ros Beiaardommegang”, vertelt schepen van Openbare Werken Leen Dierick (CD&V). “Die vindt plaats in de polyvalente zaal die tegen dan afgewerkt zal zijn. De verhuizing van de bibliotheek was sowieso maar later gepland. De bedoeling was om dat in de zomer ergens te doen. Hierover gaan we nu nog een concreet plan opstellen, want er komt heel wat bij kijken.”

Nieuwe verflaag

Momenteel zijn binnen in het gebouw al aannemers bezig met het aanbrengen van vloerbekleding en met het afwerken van trappen en dergelijke. De gevel aan de Kerkstraat is weer helemaal verfloos gemaakt om een nieuwe laag te krijgen. Het Dendermondse stadsbestuur was niet te spreken over het esthetisch aspect van de eerste verfbeurt, want die vertoonde heel wat zichtbare banden. Volgens de schepen zullen binnenkort ook de laatste glaspartijen geleverd worden.

Voor de buitenaanleg zijn drie aannemers verantwoordelijk. Een eerste neemt de parallelweg voor zijn rekening tussen Sas en Kerkstraat, een tweede zorgt voor nieuwe trottoirs aan voorgenoemde straten en een derde brengt nieuwe bestrating aan tussen de bib en de OCMW-campus. Door het zware werfverkeer zijn daar immers heel wat stukken beton beschadigd. De bedoeling is dat alles in eenzelfde kleur beton gegoten wordt, zodat de bibliotheeksite een geheel vormt.

RaMo

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio