Omstreden crèche moet de deuren sluiten

Print
Mechelen - Het veelbesproken kinderdagverblijf De zeven dwergen in Mechelen moet de deuren sluiten nadat Kind & Gezin het attest van toezicht voor de crèche heeft afgewezen.

De crèche op de Putsesteenweg kwam drie jaar geleden in het nieuws toen de Bonheidense baby Milan er om het leven kwam. Het vier maanden oude kindje stikte in zijn braaksel. De kinderverzorgster en de uitbaatster werden eind oktober vorig jaar al schuldig bevonden door de correctionele rechtbank in Mechelen.

De twee werden veroordeeld tot een celstraf van acht maanden, een geldboete met uitstel en een verbod om nog met kinderen jonger dan drie jaar te werken. De rechter achtte beide kinderverzorgsters schuldig aan onopzettelijke doding en schuldig verzuim. Daartegen gingen de twee in beroep.

Geen attest

Omdat de uitbaatster geen kinderen meer mocht opvangen, hield haar moeder het kinderdagverblijf open. “Na de rechtszaak had men ook de naam De zeven dwergen in De Springeling veranderd en had de moeder bij ons ook een nieuw attest voor erkenning aangevraagd. Wij hebben nu laten doorschemeren dat ze op dat attest niet meer zou kunnen rekenen. Nog voor deze beslissing officieel bij haar in de bus viel, heeft ze zelf besloten de deuren te sluiten”, zegt Leen Du Bois van Kind & Gezin.

Volgens Du Bois kwamen er in de loop van het proces een aantal erg bezwarende elementen aan het licht over de crèche. “Zo was er niet genoeg toezicht in de crèche en waren er te veel kinderen.”

LDN

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio