33-jarige vrouw troggelt geld af van pastoor

Print
Grobbendonk - Josephina V. (33) uit Grobbendonk ontfutselde in totaal 26.150 euro van een pastoor die haar elke zondag bezocht.

“Vrijgevig.” Zo bestempelde de advocate van Josephina V. de pastoor die wekelijks bij haar op bezoek kwam. Volgens het Openbaar Ministerie is ze wel degelijk schuldig aan oplichting, diefstal van een bankkaart en informaticafraude. “De beklaagde nam de bankkaart van de pastoor en ging met de ontfutselde code 1.150 euro van zijn rekening halen”, meende substitute Inge Delissen op de rechtbank in Turnhout.

“Ze ging met de kaart ook winkelen in Carrefour en eten in Lunch Garden. Via allerlei leugens heeft ze de pastoor later zelfs 25.000 euro afhandig gemaakt. Ze besteedde het geld onder meer aan de aankoop van een caravan.” De aanklager vorderde een celstraf van minstens één jaar voor de vrouw met vier kinderen, intussen in verwachting van haar vijfde spruit. Ze liep de voorbije tien jaar al meerdere veroordelingen op.

“De pastoor gaf haar 25.000 euro in verscheidene schijven om haar een beter leven te geven. Hij was zelfs verliefd op haar”, verklaarde de raadsman van Josephina V. “Intussen is ze honderd euro per maand aan het terugbetalen.” Vonnis op 29 maart.

BVDL

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio