Lichtaartse atleet wil dwars door Verenigde Staten fietsen in tiental dagen

Lichtaartse atleet wil dwars door Verenigde Staten fietsen in tiental dagen

Lichtaartse atleet wil dwars door Verenigde Staten fietsen in tiental dagen

Print
Kasterlee - Tien dagen lang zowat 500 kilometer op een koersfiets rijden. Dat staat Tim Veremans (30) uit Lichtaart in juni 2011 te wachten. Zijn voorbereiding op de Race Across America is begonnen.

Tim Veremans uit Lichtaart (Kasterlee) is geen onbekende in sportmiddens. Ooit een grote belofte bij KFC Herentals –waar hij als zestienjarige in de eerste ploeg debuteerde- koos Tim na een zware enkelblessure voor de fiets. Een uitdaging gaat hij nooit uit de weg. “En die heb ik gevonden in de Race Across America”, legt hij uit. “Dat is een fietswedstrijd waarbij je alleen of in team de circa 4.700 kilometer van de oost- naar de westkust van de Verenigde Staten aflegt. Je moet je daar via andere wedstrijden voor kwalificeren en de bedoeling is om die afstand in maximaal twaalf dagen af te leggen. Het wereldrecord is negen dagen en twee uur.”

Winnen

Veremans gaat niet naar de States om de race alleen te beëindigen. “Ik wil hem winnen”, zegt hij. Om dat klaar te spelen zal hij vaak veertig uur aan een stuk moeten fietsen, ook ’s nachts. Hij wordt vergezeld van een mobilhome met verzorger en monteur, want voor eten, drinken en slapen, moet hij zelf zorgen. Heeft hij de kolder in de kop gekregen om zoiets te ondernemen? “Ik moet een doel hebben. Dat mag extreem zijn: ik moet die pijn ervaren. Grenzen opzoeken en erdoor gaan.”

Om in vorm te komen fietst Tim vanaf maart tot 35 uur per week, 150 kilometer ‘s ochtends en 200 kilometer ‘s namiddags. Hij fietst voor een goed doel. “Marc Herremans is peter van dit project. Ik fiets voor To Walk Again.”

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio