Nog geen gegadigden voor brasserie in ‘t Schaliken

Niemand lijkt geïnteresseerd om cafébaas te zijn in de oude stadsbrouwerij ‘t Schaliken. Nochtans is de locatie voortreffelijk.

kwouters

Het is zowat de mooiste plek op de Grote Markt en met het terras ervoor (én erachter!) zou het moeilijk concurreren zijn. Toch blijft de belangstelling voor de uitbating van een taverne in de historische stadsbrouwerij ‘t Schaliken uit.

Natuurlijk is er nog werk aan de twee lokalen die voor een horecazaak ter beschikking zijn in de oude stadsbrouwerij: de lokalen liggen er nu bij als een ruwbouw. Maar de stad komt diegene die er de mouwen opstroopt wel tegemoet met een premie van 150.000 euro om er een goed café van de maken.

“Veel te weinig", oordelen specialisten. “Om die twee ruimten als brasserie in te richten -keuken inclusief- is 300.000 nodig.”

Komt daarbij de malaise in de horeca en de onwil van de banken om leningen aan horecaprojecten toe te kennen. “Wie het geld heeft om zo’n project op de schouders te nemen, steekt zijn centen in meer rendabele zaken”, zo horen we. Alle grote brouwerijen van het land staken nochtans hun neus al aan het venster, maar niemand gaat voorlopig met de stad in zee. De termijn voor biedingen loopt nog tot 18 maart.

HHM

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio