Cameleon Festival stopt er ook mee

Print
Turnhout - Cameleon vindt dit jaar niet meer plaats. Het festival is niet rendabel genoeg. De organiserende vzw praat wel met de Warande om een alternatief vervolg te organiseren.

Het worden wellicht stille zomers in Turnhout. Nadat de organisatie van de VRIJ-dagen al had laten weten dat het festival een aantal jaren in de ijskast zal steken, raakte nu ook bekend dat het Cameleon Festival stopt in de huidige vorm.

“Het is zonde, maar het festival is niet meer rendabel te krijgen”, vertelt Elke Grommen van de vzw Steunpunt Open Tropen. “We hebben vorig jaar heel veel verlies gemaakt. We hadden grote kosten. En als het publiek dan niet massaal komt, heb je een probleem. Het verlies van vorig jaar konden we goedmaken dankzij de verliesgarantie van de stad Turnhout. Maar die krijgen we dit jaar niet meer.”

Verhuis

Vorig jaar verhuisde het festival van het kleine terrein in het Raadsherenpark in Vosselaar, naar het grote plein waar vroeger ook Open Tropen werd georganiseerd. Teruggaan naar het kleine veld is geen optie voor de organisatoren, die liever geen stap terug zetten.

Goed nieuws is wel dat de vzw blijft bestaan. Die praat nu met de Warande om samen een alternatief te organiseren. “Optredens regelen in samenwerking met de Warande moet wel lukken. Dat kunnen we organiseren met een tiende van het aantal vrijwilligers dat we voordien hadden. De meesten van ons deden Cameleon als hobby. De combinatie met ons werk werd ook moeilijk.”

Cameleon startte in de zomer van 2005 als opvolger van het ter ziele gegane Open Tropen.

MARIAN MICHIELSEN

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio