Politieagent die twee keer op hond schoot, in shock

Politieagent die twee keer op hond schoot, in shock

Politieagent die twee keer op hond schoot, in shock

Print
Wommelgem - Bruce, die zondag twee politiekogels incasseerde, is weer thuis. “Maar hij heeft veel nazorg nodig”, zegt baasje Johnny, wiens andere honden vroeger al mensen beten.

Een agent schoot zondagavond op de Autolei twee keer op de bijna tweejarige cane corso. Baasje Johnny Mariën begrijpt nog altijd niet goed wat de agent bezielde. “Zijn collega was hier komen aanbellen. Ze waren op zoek naar een voortvluchtige. Ik was net thuisgekomen. Ze dachten dat ik misschien op de vlucht was. Ik was de agent aan het uitleggen dat ik gewoon bij mij thuis was binnengegaan. Bruce zat, niet aangelijnd, rustig naast mij. Plots kwam die tweede agent aangelopen. Bruce blafte en zette een stap naar voor. Die agent schoot meteen tweemaal.”

Comité P

Mariën is niet van plan het incident zomaar te laten passeren. “Ik ga een klacht indienen bij Comité P. Wat zondag gebeurd is, kan ik echt niet vatten. Ik hoorde al van vrienden dat er op de hondenweides in de buurt een petitie zal rondgaan. Alle mensen die Bruce kennen, weten dat het een rustige hond is.”

In shock

De lokale politie onderzoekt de zaak en kan voorlopig niet veel kwijt. De agent in kwestie bleef maandag een dagje thuis. “Hij was in shock”, zegt commissaris Johan Wonnink. “Onze collega voelde zich bedreigd door de hond. Hij luisterde niet toen zijn baas iets riep. Uiteindelijk zal de rechtbank moeten oordelen.”

Baasje Johnny Mariën kwam in 2006 en 2007 al in aanraking met de politie, nadat zijn honden mensen gebeten hadden. “Dat laatste geval was met mijn mechelaar, een dier dat al twee jaar dood is”, verdedigt Mariën zich. “Die incidenten moeten niet worden aangehaald, want ze doen hier niets ter zake.”

Peter Demeyer, Lot De Bonte

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio