Beste squashers ter wereld strijden in Antwerpen Centraal om trofee

Beste squashers ter wereld strijden in Antwerpen Centraal om trofee

Beste squashers ter wereld strijden in Antwerpen Centraal om trofee

Print
Antwerpen - De vier topspelers van het mannencircuit zullen tijdens een driedaags toernooi uitmaken wie er gaat lopen met de Antwerp Squash Cup. Toeschouwers kunnen ze aan het werk zien in een glazen kooi in het Centraal Station.

“Iedereen heeft ooit al eens een balletje geslagen”, vertelt Luc Mattens, eigenaar van evenementenbureau Finixx. “Maar tussen balletjes meppen en professioneel squash spelen gaapt een enorme kloof.” Ook al is de instapgrens heel laag en wordt er heel veel recreatief gesquasht, toch is er voor de sport zelf in ons land weinig mediabelangstelling. “En dat is jammer,”, vindt Mattens, “want deze sport heeft echt alles in zich om een groot publiek aan te spreken. De topspelers zijn echte atleten. Wist je dat een speler tot zeven kilo aan lichaamsgewicht heeft verloren na een wedstrijd?”

Glazen kooi

De Antwerp Squash Cup moet de sport in de schijnwerpers zetten. “We trekken alle registers open. De beste spelers van de laatste tien jaar zullen aanwezig zijn. Maar natuurlijk zal de speciale locatie onze echte trekpleister zijn. Een glazen kooi in de grote hal van het Centraal Station is nog nooit eerder vertoond. Een spectaculaire lichtshow moet het afmaken. En vierhonderd toeschouwers kunnen de spelers van vlakbij aan het werk zien op een tribune. Ze zullen als het ware het zweet van de toppers kunnen ruiken.” Mattens droomt al van een volgend project. “Ik zou heel graag het wereldkampioenschap veldrijden naar Antwerpen brengen. En daar gaan we ook in lukken.” Afspraak dus binnen enkele jaren.

Patrick Van dyck

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio