Trein ontspoort in Bergen

Trein ontspoort in Bergen

Trein ontspoort in Bergen

Print
In het station van Bergen is dinsdagochtend rond 5u30 een trein ontspoord. Er raakte daarbij niemand gewond. Dat zegt een woordvoerder van infrastructuurbeheerder Infrabel. Vermoed wordt dat het treinverkeer in de avondspits wel nog hinder zal ondervinden.

De trein, die op weg was naar Saint-Ghislain, moest nog aan zijn dienst beginnen. Alleen de treinbestuurder was op het moment van de feiten aan boord.

Het incident vond plaats bij de zuidelijke ingang van het station. Alleen de laatste van de zeven wagons kwam naast de sporen terecht. Een expert van de NMBS moet de oorzaak achterhalen.

Avondspits

Momenteel is er een hulptrein ter plaatse die de ontspoorde wagon terug op de sporen moet krijgen. Omdat dit enkele uren in beslag zal nemen, zullen de treinen die vanavond langs Bergen passeren hinder ondervinden.

Het voorval zorgde vanmiddag al voor vertragingen tot 30 minuten op de lijnen Bergen - Saint-Ghislain en Quevy - Brussel.

In het station van Bergen is in november 2009 al eens een trein ontspoord. Daarbij kwam toen een 31-jarige treinbegeleidster om het leven.

.

Nu in het nieuws