Buurtbewoners ontevreden over Ruimtelijk Uitvoeringsplan Spreeuwenhoek

Print
Mechelen - Op de bewonersvergadering van maandag 8 maart over het woonproject Spreeuwenhoek in Muizen, gelegen tussen de Leuvensevaart en de Leuvensesteenweg, heeft het stadsbestuur een aantal kleine wijzigingen in het Ruimtelijk Uitvoeringsplan bekendgemaakt. Toch zijn het de behouden elementen die nog steeds de nodige wrevel opwekken.

Zo blijft de ontsluitingsweg door het bos van Loos bestaan. Enig verschil ten opzichte van het vorige plan is dat de weg gedeeltelijk naar het noorden opschuift en verbreed. "Met deze nieuwe situatie kunnen we ons nog steeds niet verzoenen", zegt Michel Van Laere van buurtraad De Spreeuw. "Het bos van Loos moet gevrijwaard blijven van verkeer."

Volgens de buurtraad biedt een ontsluitingsweg door het bos een te gemakkelijke opstap naar een tweede fase waarin nog meer groen moet wijken voor wooneenheden. "We vragen een engagement van het stadsbestuur om dit uitvoeringsplan zodanig te verankeren dat dit geen eerste fase is van een meerfasig plan", stelt Van Laere. "Het bosgebied naast de ontsluitingsweg is in principe een ideale plaats waar later nog meer woningen voorzien kunnen worden. Dat willen we absoluut vermijden."

JoMa

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio