"Reële kans om oplossing voor Opel Antwerpen te vinden"

Reële kans om oplossing voor Opel Antwerpen te vinden

"Reële kans om oplossing voor Opel Antwerpen te vinden"

Print
Antwerpen - "Ik ben weer optimistisch", zei Klaus Franz, de voorzitter van de Europese ondernemingsraad van Opel, maandag. Er zou toch nog een sprankeltje hoop zijn voor de Opelfabriek in Antwerpen.

Dinsdag zit de directie van Opel samen met de Europese vakbonden op het hoofdkwartier in het Duitse Rüsselsheim.

Astra

"Ik zie een reële kans om een oplossing voor Opel Antwerpen te vinden die voor alle partijen aanvaardbaar is. Ik denk dat we er samen kunnen uitkomen", zei Klaus Franz maandag.

De bedrijfsdirectie heeft volgens Franz een voorstel onderzocht dat een oplossing kan bieden voor de vestiging in Antwerpen.

Met de hulp van investeerders zou een lagere productie behouden kunnen blijven. Het zou gaan om een cabrio of een Astra-model voor export naar Oost-Europa. Opel behoudt in dat scenario een minderheidsbelang in de fabriek.

Aanpak

Het ACV vreest dat er slechts plaats zal zijn voor één shift van zowat 700 à 800 arbeiders . Nu werken er 2.600 mensen bij Opel Belgium.

Rudi Kennes van het ABVV is redelijk optimistisch. Hij gelooft dat de harde aanpak van de vakbonden topman Nick Reilly toch overtuigd heeft. Die herhaalde eerder al verschillende keren dat Opel Antwerpen moet sluiten.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio