Het weer voor zondag 7 maart

Het weer voor zondag 7 maart

Vakantie

Het weer voor zondag 7 maart

Print

Zondagochtend vriest het stevig met minima tussen -7°C in de Kempen en -5°C nabij de Limburgse stadskernen. In de loop van de dag stijgt de temperatuur langzaam tot een graad of 4 boven het vriespunt, al zal de schrale noordoostenwind het nog wat kouder doen aanvoelen.

Het blijft wel overal droog met brede opklaringen. Het zuiden van de provincie blijft het gevoeligst voor wolkenvelden.

Maandag komt er vanuit het noorden veel lage bewolking opzetten. Daardoor zakken de temperaturen niet meer zo diep weg met ochtendwaarden rond -4°C. Het blijft dus de hele dag overwegend bewolkt en tijdelijk zou deze bewolking ook dik genoeg kunnen zijn om wat sneeuwvlokjes te lossen, zeker geen grote hoeveelheden. De maxima komen hier in Limburg uit rond 3 tot 4°C. In de nacht naar dinsdag verschijnen er brede opklaringen vanuit het oosten en gaat het weer overal vriezen.

Dinsdagochtend schommelen de minima rond -5°C. De maxima komen opnieuw in de buurt van +4°C uit, wat dus nog steeds een graad of 4 te koud is voor de tijd van het jaar. We krijgen daar dus wel de zon voor terug en het blijft uiteraard ook overal droog. Er waait een matige noordoostenwind.

Woensdag wordt een uitgesproken zonnige dag. In de ochtend is het wel alweer behoorlijk koud met minima rond -5°C. Namiddag boekt de temperatuur wel een paar graadjes winst t.o.v. de voorbije dagen met maxima tot 5 a 6°C. De noordoostenwind zal echter wel iets harder gaan waaien en het voor het gevoel toch nog steeds onaangenaam maken. Achter glas wordt het woensdag wel een topdag.

Ook donderdag beginnen we de dag met negatieve temperaturen tussen -2 en -3°C. Vanuit het zuiden komt er in de loop van de dag nu en dan wat bewolking opzetten. Het noorden van onze provincie heeft dus de zonnigste papieren. De gure noordoostenwind blijft matig waaien waardoor we niet echt zullen merken dat de temperatuur namiddag toch rond 7°C uitkomt.

Vrijdagochtend vriest het licht met minima in de buurt van -3°C. De wind neemt sterk in kracht af en waait in de ochtend vanuit het noorden waardoor er wat meer vocht kan binnenkomen en de kans op ochtendmist toeneemt. Het wordt een wisselend bewolkte dag met soms toch ook bredere opklaringen en het blijft overal droog. De maxima komen uit in de buurt van 7 of 8°C.

Volgens de huidige trend op de weerkaarten verandert er in het volgende weekend nauwelijks iets aan het temperatuurverloop met dus nog steeds nachtvorst en vrij normale maxima voor de tijd van het jaar rond 7 of 8°C. Het blijft ook overwegend of misschien zelfs helemaal droog.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN