Duizenden vrouwen op straat voor gelijke kansen

Print
In Brussel hebben zo'n 2.500 à 4.000 mensen meegedaan aan een mars voor meer gelijke kansen tussen mannen en vrouwen. Het ging om een initiatief naar aanleiding van de Internationale Vrouwendag op 8 maart.

Verschillende organisaties besloten om met de slogan "Het leven van de vrouwen veranderen om de wereld te veranderen! De wereld veranderen om het leven van de vrouwen te veranderen!" door de straten van de hoofdstad te trekken.

De actievoerders verzamelden om half één aan de Beurs. Nadien hielden ze halt op vier plaatsen die naar verluidt symbool staan voor de thema's 'Baas in eigen beurs', 'Stop het geweld, stop de stilte!', 'Openbare diensten zijn niet te koop!' en 'Vrouwenkracht = vredesmacht'.

De mars liep op zijn einde aan het Brusselse justitiepaleis. De manifestanten overhandigden daar aan onder meer minister van Werk en Gelijke Kansen Joëlle Milquet (cdH, Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege (CD&V) en Bruno De Lille (Groen!), Brussels staatssecretaris voor Gelijke Kansen een eisenpakket.

Nu in het nieuws