"In 2018 moeten bobsleemeisjes Olympische medaille behalen"

In 2018 moeten bobsleemeisjes Olympische medaille behalen

"In 2018 moeten bobsleemeisjes Olympische medaille behalen"

Print
Op de voorbije Olympische Winterspelen in het Canadese Vancouver behaalden de Belgische bobsleemeisjes Elfje Willemsen en Eva Willemarck (foto) een knappe veertiende plaats. Manager Geert Vanvaerenbergh wil het project in leven houden. "Ik stop niet voor we een medaille hebben."

De man zou het belachelijk vinden, mocht het project nu afgeblazen worden. "Maar het gaat om veel geld: het olympische jaar alleen al kostte 400.000 euro", aldus Vanvaerenbergh."

Om voortaan nog hoger te mikken, wil Vanvaerenbergh andere topaleten aanspreken. "Dat moeten 'beremadammen' zijn: sterke en gespierde vrouwen die een bobslee van 200 kilogram kunnen duwen."

Sotsji

Worden Elfje Willemsen en Eva Willemarck dan zomaar bedankt? "Met Elfje werken we zeker voort. Ze is een heel goeie rijdster. Het duurt vijf tot acht jaar voor ze het onderste uit de kan zal halen. Eva willen we een nieuwe kans geven als rijdster, daarom zoeken we nu remsters." Op dus naar minstens twee teams...

Vanvaerenbergh wil bij de volgende Winterspelen, in het Russische Sotsji, een plek in de top acht halen. In 2018 zou een medaille haalbaar moeten zijn en…"mijn droom is ook om in Winterberg ooit een Belgisch kampioenschap bobslee te organiseren."

MEEST RECENT