Drie vrienden reizen naar Afrika om malaria project te steunen

Drie vrienden reizen naar Afrika om malaria project te steunen

Drie vrienden reizen naar Afrika om malaria project te steunen

Print
Kalmthout - Stefanie, Steven en Johan zijn na ruim een jaar voorbereiding klaar om met hun jeep naar Afrika te rijden. Met ingezameld geld willen ze daar malarianetten kopen en zelf afgeven.

"Onze reis staat volledig los van de eindejaarsactie van Studio Brussel", lachen Stefanie Proost (26), Steven Van Den Heuvel (31) en Johan Meynzer (30). Stefanie en haar vriend Steven trokken in 2007 al een jaar rond in Azië. Dat smaakte naar meer. "Terug thuis stelde ik mijn jeugdvriend Johan voor om samen met de motor naar Afrika te reizen", blikt Steven terug. "Toen Stefanie ons plannen hoorde smeden, besloot ze om mee te gaan." "Op internet zochten we naar een project in Afrika dat we wilden steunen en zo kwamen we uit bij 'Drive Against Malaria'", legt Stefanie uit.

"We willen niet zomaar geld in- zamelen via sponsors en restaurantdagen en dat dan storten. Wij hebben voor alle praktische voorbereidingen te treffen eerst de vzw Klamboe (ander woord voor muskietennet) opgericht. We kiezen om te reizen met een doel: eigenhandig malarianetten overhandigen aan de mensen die het nodig hebben", vertellen de drie avonturiers. "Met 5.000 euro zouden we een 300-tal gezinnen een basispakket kunnen geven."

Terugkomst onbekend

Op 3 mei zetten Stefanie, Steven en Johan met hun jeep Toyota Landcruiser koers richting Afrika.

"We kochten de jeep in Nederland. Hij dateert van 1994, maar is op zo'n missies voorbereid, want ook de VN en Artsen Zonder Grenzen rijden er mee ", legt Steven uit. "Via Italië reizen we naar Tunesië en zo verder door tot in Johannesburg. Wij plannen negen maanden weg te blijven, maar Johan misschien langer", lacht Stefanie. "Ik heb hier mijn job als schrijnwerker opgezegd, mijn huis en auto verkocht, dus als ik de kans krijg om langer in Afrika te blijven, wil ik dat doen”, beaamt Johan.

Vzw Klamboe richt op 21 maart en 25 april in het parochiecentrum van Heide restaurantavonden in. “Mensen kunnen zich inschrijven via onze website. Op 1 mei organiseren we een afscheidsfuif in dezelfde zaal. Iedereen is welkom, maar zeker onze vrienden. Die zullen we, naast onze bordeauxdog Warre het hardste missen", besluiten Stefanie, Steven en Johan.

Stijn de Koning

Bezoek de website van vzw Klamboe.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio