Mama springt in stadsvijver om baby te redden

Mama springt in stadsvijver om baby te redden

Mama springt in stadsvijver om baby te redden

Print
Westerlo - Kathleen Van Roy sprong woensdagavond haar zes maanden oude zoontje Victor achterna toen die in zijn kinderwagen in een vijver belandde. "Enkel dankzij de hulp van enkele mensen zijn we er weer uit geraakt."

De jonge vrouw uit Westerlo genoot toen van een zonnige middag met haar zoontjes Toon (4)en Victor (6 maanden) in Lier. "Ik vind het een prachtige plek. Met het mooie weer hebben we eerst de vesten afgewandeld en hebben nadien in de speeltuin bij het oude zwembad gezeten. We waren rond vijf uur de laatsten die het terrein verlieten. Ik zette Toons muts wat beter op zijn hoofd en draaide me weer om naar Victor in de buggy."

Alleen stond die kinderwagen niet meer op de plek waar ze hem verwachtte. "Ik zag hem nog net de laatste meter van de helling rollen en in de vijver duiken", vertelt Kathleen. "Ik riep eerst om hulp, maar het enige wat ik kon doen, was zelf in het water springen. Ik had geen idee hoe diep die vijver is. Ik verwachtte dat het water misschien tot mijn enkels zou komen, maar ik was nat tot aan mijn beha. En het water was ijskoud."

Op de hulpkreten van de vrouw reageerden een jong koppel en een klein meisje. "Ik tilde Victor uit het water en de vrouw pakte hem over. Ik was totaal in paniek omdat ik zelf niet uit de vijver geraakte. Maar die mevrouw bleef heel kalm, heeft me een hand gegeven en me eruit geholpen. Voor mij was het een heel traumatiserende ervaring. Als die mensen er niet geweest waren, had ik misschien niet meer geleefd. Alleen geraakte ik er echt niet meer uit. Ik wil hen nog eens nadrukkelijk bedanken."

Omheining?

Schepen van Openbare Werken Jan Hermans (Lier&Ko) vindt het natuurlijk sneu wat er gebeurd is. "Maar je kunt als stad ook niet alles gaan beveiligen of alle eventualiteiten voorkomen. We mogen ook niet eindigen in een overbeschermde omgeving. De belevingswaarde van de parkvijver waar je met kleine kinderen tot vlak bij het water kunt komen, heeft ook zijn charme."

Toch is schepen Hermans net als burgemeester Marleen Vanderpoorten (Open Vld) bereid om te onderzoeken of een ingreep nodig is. "Misschien moeten we er een lage draad plaatsen zodat je niet in de vijver kunt rollen of vallen", besluit Vanderpoorten.

Hans OTTEN, Chris VAN ROMPAEY

Beeld: Bert DE DEKEN

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio