Het weer voor zaterdag 6 februari

Het weer voor zaterdag 6 februari

Vakantie

Het weer voor zaterdag 6 februari

Print

Vanochtend ligt de temperatuur rond of net boven het vriespunt. Door opvriezing of door sneeuw kan het gevaarlijk glad zijn op de wegen, vooral op binnenwegen. Eerst drijven er nog lage wolken over maar nog voor de middag verschijnen er brede opklaringen vanuit het noorden.

De maxima komen vanmiddag een 2-tal graden boven het vriespunt uit waardoor het vandaag toch wel een 6-tal graden te koud is voor de tijd van het jaar. In de late namiddag gaat het bovendien overal al vriezen. Het wordt dus een zeer koude nacht

Zondagochtend vriest het dus stevig met minima tussen -7°C in de Kempen en -5°C nabij stedelijke gebieden. In de loop van de dag stijgt de temperatuur langzaam tot een graad of 3-4 boven het vriespunt, al zal de schrale noordoostenwind het nog wat kouder doen aanvoelen. Het blijft wel overal droog met brede opklaringen. Het zuiden van de provincie blijft het gevoeligst voor wolkenvelden.

Ook volgende week blijft het in de nacht en ochtend vriezen, eerst matig en vanaf woensdag licht. Overdag komt er in de loop van de week elke dag een graadje bij. Maandag bereiken we maxima rond 4°C. Tegen donderdag kan dat al 7 of 8°C zijn. De zon zal er komende week vaak aan te pas komen.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN