Open brief steunt doorknippen stadscentrum

Print
Lier - In een open brief verdedigen onder meer schrijver Stefan Brijs, acteur Adriaan Van den Hoof en architect Stijn Peeters het nieuwe verkeersplan van het schepencollege van Lier.

Het schepencollege wil na de heraanleg van de Grote Markt de doorrijdbaarheid van de binnenstad verhinderen. "De ondertekenaars van deze open brief staan volledig achter dit voorstel", zegt mede-initiatiefnemer Bart De Vos, voorzitter van het Liers Cultuurcentrum. "Zeker, wij hebben begrip voor de argwaan en de onrust van de direct betrokkenen, vooral van de talrijke zelfstandigen en middenstanders. De argumenten die op andere plekken klonken, namelijk vooral parkeerplaats hebben vlak voor de deur, horen we ook nu weer opduiken in Lier."

"De bezwaren van de middenstanders op die andere plekken, aanvankelijk allemaal zeer heftig en emotioneel, maakten vaak al snel plaats voor appreciatie. Onder meer omdat rust in een stad volk trekt en extra klanten oplevert. Het is verkeerd om louter te vertrekken vanuit de idee dat de afwezigheid van parkeerplaatsen potentieel kooppubliek afstoot. Geef ons één voorbeeld van een stad waar de kern is doodgebloed nadat de auto er werd gebannen en wij zijn bereid onze visie bij te stellen. Voorbeelden waarbij ze een stap terugzetten naar een verkeersdrukke binnenstad, kennen we in ieder geval niet", stellen de briefschrijvers.

De hele brief kan u hier lezen

CHRIS VAN ROMPAEY

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio