Mechelse derby KV - Racing in mei? (Poll)

Mechelse derby KV - Racing in mei? (Poll)

Mechelse derby KV - Racing in mei? (Poll)

Print
Mechelen - De kans is reëel dat er op het einde van dit seizoen een derby tussen KV en Racing Mechelen komt.

Een duel tussen beide clubs is niet evident, want de supportersclans staan bekend als grote rivalen. De laatste derby, in 2005 in derde klasse, liep uit op zware rellen en moest stilgelegd worden. Maar door de gesprekken over de realisatie van een nieuw Mechels stadion onderhouden beide clubs momenteel een goede relatie.

In het kader van een nieuw VRT-programma, waarin grote uitdagingen moeten worden gerealiseerd, wil Racing oude tijden laten herleven en zijn stadion nog eens doen vollopen. De derby zou deel uitmaken van de tv-uitzending.

Er werd de afgelopen weken al druk onderhandeld over het vriendschappelijk duel. Ook de stad Mechelen staat positief tegenover het idee, maar de veiligheidsdiensten moeten nog hun goedkeuring geven.

Indien KV de bekerfinale niet haalt, wordt de derby allicht gespeeld op 16 mei. ”De goede wil om de derby te spelen, is bij beide clubs aanwezig”, aldus Frank Dietens, voorzitter van Racing. ”Een onderlinge wedstrijd zou een mooi teken van verzoening tussen de twee clubs zijn. Ik steek niet weg dat een derby voor ons ook financieel interessant is. Het is één van de acties om de club weer gezond te maken. Bang voor rellen? Mits een goede organisatie moeten we er een feest van kunnen maken.”

Ook KV heeft geen probleem met het oefenduel. “Ik weet dat dit moeilijk ligt bij sommige supporters, maar als club hebben wij niks tegen een wedstrijd tegen Racing”, aldus voorzitter Johan Timmermans. “We hebben het al met de sportieve staf besproken en staan positief tegenover het voorstel.”

ST

Meer voetbalnieuws