Rechter verbiedt boek over Ronald Janssen

Donderdagavond heeft de voorzitter van de Hasseltse rechtbank op eenzijdig verzoekschrift de verspreiding van het boek 'Het kan je buurman zijn', over de zaak-Ronald Janssen, voorlopig verboden.

ks

Dat boek, geschreven door journalisten Thierry Goeman en Tom De Smet, zou normaal binnenkort in de boekhandel liggen en gaf naast een reconstructie van de feiten in de zaak-Janssen ook duiding bij het onderzoek naar de moorden op Annick Van Uytsel, Shana Appeltans en Kevin Paulus. Maar de ouders van de slachtoffers zijn gisteren naar de rechter gestapt om de verspreiding van het boek tegen te houden.

Ze eisten bovendien een dwangsom van 500.000 euro. Als argument voerden ze aan dat ze geen toestemming hadden gegeven voor het publiceren van de foto's van hun kinderen in het boek. En dat er sprake is van schending van het lopende onderzoek. De rechter legde een voorlopig verbod op verspreiding op.

Linkeroever Uitgevers heeft daarop besloten het boek voorlopig uit de handel te houden. De uitgever betreurt deze beslissing van de rechter "omdat het een sereen boek is met maatschappelijke relevantie. Maar vanzelfsprekend respecteren wij de beslissing van de rechtbank en zullen we er voor zorgen dat het boek voorlopig niet in de handel komt", aldus Frank Jaspers, directeur-uitgever van Linkeroever Uitgevers.

PL

Bekijk een reportage van vtm over het boek:

Vastgoed

Jobs in de regio