Concentra Grafic wil heatsetpersen stilleggen

Concentra Grafic wil zijn heatsetpersen voor het drukken van magazines en folders in Hasselt stilleggen. De ingreep heeft gevolgen voor tachtig mensen. De activiteit staat los van het drukken van kranten, die door een andere bedrijfseenheid van Concentra wordt uitgevoerd.

jvangeyte

De situatie in de drukkerijsector is al geruime tijd erg slecht. Door de crisis zijn er een pak minder opdrachten. Bovendien zet die een zware druk op de prijzen en dat in zowel binnen- als buitenland.

Begin dit jaar besliste Concentra Grafic al om een eerste pers stil te leggen. Intussen werd uitgekeken naar een oplossing. Daarbij werd onder meer gekeken naar een mogelijke samenwerking met andere drukkers. Zonder bevredigend resultaat evenwel.

De voorbije maanden is de situatie echter nog verslechterd. Bovendien is er niet meteen beterschap te verwachten. "We betreuren dat, maar daardoor bleef slechts één oplossing over en dat was het stilleggen van de resterende twee persen", zegt directievoorzitter Marc Vangeel.

De ingreep heeft gevolgen voor 80 werknemers. "We hopen zo snel mogelijk rond de tafel te gaan zitten met de vertegenwoordigers van het personeel om een oplossing voor hen te vinden", aldus nog Vangeel. De komende weken zullen de resterende opdrachten nog worden afgewerkt.

De activiteiten van Concentra Grafic staan los van het drukken van kranten als Het Belang van Limburg, Gazet van Antwerpen en Metro. Dat gebeurt in een andere bedrijfseenheid van Concentra in Paal-Beringen.

De Concentra-groep stelt in totaal een duizendtal mensen tewerk, verdeeld over België en Nederland. De groep is naast uitgever en drukker van kranten ook actief in regionale televisie, radio, boeken, advertentieplatformen en regionale huis-aan-huisbladen.

JVG

Vastgoed

Jobs in de regio