Verdachte steekpartij Hatice Ava naar andere instelling

Verdachte steekpartij Hatice Ava naar andere instelling

Verdachte steekpartij Hatice Ava naar andere instelling

Print
De 15-jarige jongen, die 12 dagen zat opgesloten als verdachte voor de steekpartij op het Kiel, werd door de jeugdrechter buiten verdenking gesteld. Hij verblijft nu wel in een andere instelling.

De 14-jarige Hatice Ava werd op 14 februari neergestoken in de Schijfstraat op het Antwerpse Kiel. Drie dagen later werd een 15-jarige verdachte opgepakt en opgesloten in de jeugdinstelling van Everberg. Onterecht zo blijkt.

“De jongen heeft er 12 dagen volledig onschuldig gezeten”, zegt advocaat Johan Bijttebier in naam van de ouders. “Wij hopen net zo hard als de familie van Hatice dat de dader snel gevonden wordt, maar vragen tegelijkertijd ook begrip voor onze situatie. Alles wat er over deze jongen en zijn familie is gezegd, blijkt niet correct”, reageert meester Johan Bijttebier.

“De jongen heeft altijd zijn onschuld uitgeschreeuwd. Vanaf het begin van het onderzoek hebben wij gevraagd om het tijdsverloop van de bewuste avond grondig na te kijken en aangestuurd op een confrontatie met het slachtoffer. Zolang dat bijkomend onderzoek niet rond was, hebben wij onze kant van het verhaal niet gecommuniceerd”, zegt Johan Bijttebier in naam van de ouders.

Jeugdrechter

Die spiegelconfrontatie kwam er eind vorige week. Hatice Ava herkende de verdachte niet. Rekening houdend met enkele andere pistes, besloot de onderzoeksrechter dat de 15-jarige niet langer in aanmerking kwam als verdachte voor de steekpartij. Die buitenvervolgingstelling werd maandag geofficialiseerd bij de jeugdrechter. “Daar is tegen de jongen en de ouders toegegeven dat hij 12 dagen onschuldig in Everberg zat opgesloten. Wat er verder met de ouders besproken is, moet niet in de krant”, meent advocaat Johan Bijttebier.

“De jongere is weg uit Everberg, maar gelet op de problematische opvoedingssituatie, heeft de jeugdrechter hem laten overbrengen naar een andere instelling met een minder streng regime”, geeft Dominique Reyniers van het Antwerpse parket mee.

SDK

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio