Ranst ziet speelstraten niet zitten

Raadslid Luc Redig (Groen!) wil deze zomer ook in Ranst speelstraten. Het gemeentebestuur ziet dat niet zitten.

eigen

“Een speelstraat organiseren, is niet zo moeilijk en het bevordert het sociale contact tussen de bewoners. Het is ook een alternatief voor speelpleintjes die toch niet overal te vinden zijn.”, stelt Redig.

“Het systeem werkt prima in andere gemeenten. Bekijk het als een aanvulling op initiatieven als de grabbelpas of de speelpleinwerking We willen best helpen om het reglement op te stellen.”

Schepen Nicole Damen (CD&V), ook bevoegd voor speelpleinwerking, was niet overtuigd. “We beschikken maar over één personeelslid op onze jeugddienst, dus denken we niet dat we dat er nog kunnen bijnemen. Op dit moment is een speelstraat niet haalbaar, want je moet in elke straat iemand vinden die verantwoordelijk wil zijn. Het is niet genoeg om aan het begin en einde van de straat een hek neer te poten. Trouwens, als ik terugdenk hoe agressief men reageerde toen de Gasthuisstraat werd afgesloten voor een activiteit van Rans-t-astisch, vrees ik dat de hekken snel opzij zullen worden geschoven of zelfs omvergereden.”

SL

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio