Topjudoka wordt géén Sportfiguur van het Jaar

Topjudoka wordt géén Sportfiguur van het Jaar

Topjudoka wordt géén Sportfiguur van het Jaar

Print
Kapellen - Catherine Jacques heeft een abonnement op de titel Sportfiguur van het Jaar in Kapellen. De judoka won de voorbije acht jaar en ook in 1998, 1995 en 1994. Vorig jaar was het naar verluidt al spannend, dit jaar won Stef Vanhaeren.

Het palmares 2009 van de kersverse Sportfiguur van Kapellen puilt dan ook uit. De atleet van de Koninklijke Atletietclub Kapellen (KAPE) behaalde bij de scholieren de beste wereldjaarprestatie op de 400 meter horden.

In dat nummer scoorde hij ook goud op de European Youth Olympic Festival, het BK indoor, het PK indoor, het PK outdoor en liep hij een Belgisch record. Verder werd hij BK 100 meter horden, VK 200 meter en behaalde hij brons op het EYOF én een Belgisch record op de 4x100. “Je hebt altijd kans, maar het blijft ook altijd een verrassing”, reageerde Vanhaeren. ”Ik maak elk jaar nog progressie en wil graag ooit naar de Olympische Spelen.”

Favoriet Catherine Jacques reageerde sportief: “Ik had het wel een beetje verwacht. Hij is absoluut een verdiende winnaar.”

Acrogymduo beste ‘ploeg’

Sportploeg van het Jaar werd het acrogymduo Anaïs Hermans en Sam Pauwels. Zij werden provinciaal, Vlaams en Belgisch kampioen.

KAPE-secretaris Hugo De Hoon werd uitgeroepen tot Sportpersoonlijkheid van het Jaar. “Heel plezant dat het na een trainer vorig jaar, nu een secretaris is. Dat is een herkenning voor alle secretarissen van sportclubs”, sprak hij.

CM

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio