"Erwin Vervecken was géén wieltjeszuiger!" (video)

Print
Drievoudig wereldkampioen veldrijden Erwin Vervecken heeft zaterdag in de bossen van Herentals een punt achter zijn prachtige carrière gezet. Naast de toppers deden ook 710 recreanten mee aan 'Erwin bolt uit'.

Onze vliegende reporter was erbij en ontkrachtte de stelling dat Vervecken een wieltjeszuiger was. Bekijk het filmpje hieronder!

Veldrit- en mountainbikeliefhebbers konden zich inschrijven voor een tocht van twintig of veertig kilometer. "Het is een grandioos afscheid geworden voor één van de meest geliefde renners in de veldritwereld", aldus de organisatie. "Alle toppers stonden erop om aanwezig te zijn."

Wereldkampioen Zdenek Stybar, Belgisch kampioen Sven Nys, Niels Albert, Bart Wellens, Kevin Pauwels, Klaas Vantornout, Sven Vanthourenhout, Dieter Vanthourenhout, Bart Aernouts, Jan Verstraeten en Tom Meeusen de Lange van Lille uitwuiven. Gewezen toppers Roland Liboton, Danny De Bie en Peter Van Santvliet kropen voor de gelegenheid ook nog eens op de koersfiets.

De vedetten lieten het niet na om er nog een echte cross van te maken. Na twee rondes greep Nys een premie. In de laatste ronde bleef iedereen echter plots weer samen en werd er een erehaag gevormd voor Vervecken. Aan de meet kreeg hij bloemen van zijn vrouw, en kwamen er zowaar ook tranen aan te pas.

MEEST RECENT