Antwerp Giants de boot in bij Charleroi

In de eerste klasse van het basketbal hebben de Antwerp Giants zwaar verloren. Landskampioen Charleroi haalde het met 98-64.

Charleroi nam tegen de gehavende Antwerp Giants een blitzstart. Door bommen van Wilkinson (19p) en een snelle Johnson (18p) werd het 15-4. Een sterke Brown (18p) bracht de Antwerpenaren even terug in de wedstrijd (20-17) maar dichter zouden de Giants niet meer komen. Les Spirous controleerden en via 17-23 werd het 45-29 bij de rust. Gay (11p) probeerde nog met een bom maar de Karolingers liepen steeds verder weg. Riddick (7p) dunkte de dertiger op het bord, een tussenstap op weg naar 89-43. Coach Casteels haalde al zijn Amerikanen van het veld en speelde de laatste minuten met al zijn jonge Belgen. Mwema (10p) en zijn maats vochten voor wat ze waard zijn maar zij konden de zware score niet vermijden: 98-64.

Aalstar had zijn messen geslepen voor de komst van erfvijand Oostende. De bezoekers hadden lange tijd de leiding, maar konden nooit definitief voor afscheiding zorgen: 48-50 na drie quarters. Greene tilde Aalstar voorop en het Forum ontplofte. Oostende viel in het laatste quarter offensief stil, zodat Aalstar het haalde: 67-62. Zo zijn de Oost-Vlamingen duidelijk weer volop in de race voor de play-offs.

Gent moest bij 41-30 Leuven even lossen, maar kwam in het zicht van de rust weer aansluiten: 43-41. Onder impuls van een schitterende Loubry zette Gent het slotkwart naar zijn hand. De Antwerpse guard scoorde 23 punten, goed voor Gents vijfde seizoenzege: 80-85.

Vrijdagavond won Pepinster al van leider Luik met 92-75.

Meer sportnieuws