Lokeren boekt gouden zege tegen Westerlo: 1-0

Lokeren boekt gouden zege tegen Westerlo: 1-0

Lokeren boekt gouden zege tegen Westerlo: 1-0

Print
Tegen een Westerlo dat nog maar weinig te winnen of te verliezen heeft, behaalde het bedreigde Lokeren een krappe zege. Aan een vroeg kopbaldoelpunt van de Kroatische spits Tomo Sokota hadden de Waaslanders genoeg om de drie punten thuis te houden. Drie punten die hen in de ranglijst, al dan niet definitief, weg brengen van de laatste plaats.

Hekkensluiter Lokeren nam een uitstekende start want de eerste aanvalsactie van de thuisploeg was meteen goed voor de beslissende treffer. Carevic speelde El Mouataz vrij op links, die zette voor en Sokota stond op de goede plaats om met het hoofd te scoren.

Westerlo reageerde met een schot van Dekelver maar Lazic ging goed plat. Voor de bezoekers was dit de enige kans in de eerste helft. Lokeren van zijn kant kwam nog dicht bij de 2-0 maar Carevic knalde die mogelijkheid onbesuisd over het doel van De Winter. Verder wist De Winter raad met een afstandsschot van Leko en een poging van De Pauw zodat de 1-0 tot de rust op het bord bleef.

Gelijkmaker blijft uit

Lokeren voerde na de kampwissel de druk op en probeerde meer afstand te nemen van Westerlo maar verder dan een paar hoekschoppen kwam het niet. Het waren integendeel de bezoekers die dicht bij de gelijkmaker kwamen langs Van Hout. De spits van Westerlo was vlugger op de bal dan doelman Lazic maar devieerde die naast de verkeerde kant van de staander.

En even later moest na een geharrewar in de plaatselijke zestienmeter Strul het leer van de doellijn weghalen. De spanning zat erin en de duels werden ook bitsiger. In de slotfase kwam de zege van Lokeren nog in het gedrang langs De Petter maar die zag zijn schot afgeblokt zodat de formatie van Ferrera toch de drie o zo kostbare punten tot het einde kon vasthouden.

(DDT)

Scheidsrechter: Boucaut.
Toeschouwers: 5.825.
LOKEREN: Lazic, Dupré, Doll, Strul, El Mouataz, De Pauw, Overmeire, Leko, Carevic, Malki, Sokota.
WESTERLO: De Winter, Van Audenaerde, Corstjens, Van Kerckhoven, Quina, Iakovenko, Anab, De Petter, Farssi, Dekelver, Van Hout.
Vervangingen: 28' Iakovenko door Molenberghs, 60' De Pauw door Smajic, 60' Dekelver door Momodou, 89' Malki door Golan.
Doelpunt: 9' Sokota 1-0.
Gele kaarten: Sokota (onsportief gedrag), Quina (fout), Lazic (protest), El Mouataz (fout), Smajic (onsportief gedrag), De Petter (fout).

Meer voetbalnieuws