Cercle Brugge vloert Racing Genk: 1-0

Cercle Brugge vloert Racing Genk: 1-0

Cercle Brugge vloert Racing Genk: 1-0

Print
Cercle Brugge heeft aan de top-6-dromen van RC Genk bijna een eind gemaakt. De Limburgers hebben in de resterende drie matchen een bijna perfect parcours nodig en moeten rekenen op puntenverlies van de tegenstanders.

Eén noodgedwongen wissel bij Genk (Joneleit voor de geschorste Matoukou), twee vrijwillige bij Cercle (Bozovic en Nyoni in). Buffel en Cornelis speelden tegen de ploeg waarbij ze het seizoen hadden aangevat. Het was laatstgenoemde die even na het kwartier de eerste keer een kans inleidde met een verre inworp, Evens kopte een klein metertje over.

Ogunjimi geraakte vlak daarna niet bij een scherpe voorzet van Pudil en Barda schoot vijf minuten later na een zuivere dieptepass van Buffel wild over. Een doelpunt was dus geen utopie meer zoals in het openingskwartier en het viel nog voor het halfuur en was van mooie makelij. Boi stuurde de bal naar de zestien, Bozovic legde met de borst af en Foley haalde met de linker uit, de bal ging mooi in de hoek (1-0).

Bedrijvige Buffel

Thomas Buffel deed er alles aan om die stand uit te wissen. De bedrijvigste bezoeker bediende Anele, maar diens kopbal werd door Verbist gered. In de 40e minuut bediende hij Barda, maar de kopbal viel op de lat. Tussenin kopte Bozovic een prima voorzet van Nyoni over.

Na de pauze moest Genk orde op zaken zette maar ook met Camus in de ploeg lukte dat niet zo best. Ogunjimi dacht de bal binnen te tikken na geharrewar maar Cornelis had een reddende tackle in huis.

Op hoekschop ging Kelhar het hoogst maar Camus haalde de kopbal van de Sloveen van de lijn. Op 8 minuten van het eind zag de sterkspelende Foley een vrije trap tegen de paal gaan en vijf minuten voor tijd zag Cornelis zijn vrije trap tegen de buitenkant van de paal belanden.

(Daniël CHRISTIAENS)

Scheidsrechter: F.Geldhof.
Toeschouwers: 7.278.
CERCLE: Verbist; Cornelis, Viane, Kelhar, Evens; Boi (73'Reynaldo), Iachtchouk, Vidarsson, Nyoni (65'Serebrennikov); Bozovic, Foley.
RC GENK : Köteles; Anele, Joao Carlos, Joneleit, Pudil; Buffel, Hubert, Töszer (73' Orlando),De Bruyne (46'Camus); Barda, Ogunjimi.
Doelpunt: 27'Foley 1-0
Gele kaarten: Ogunjimi, Pudil.

MEER VOETBALNIEUWS