Het weer voor zondag 28 februari

Het weer voor zondag 28 februari

Vakantie

Het weer voor zondag 28 februari

Print

Zondag valt er veel regen. In Limburg mogen we tot de late avond gemiddeld zo'n 20 liter per vierkante meter verwachten. In de loop van de voormiddag spant de wind aan en namiddag komt er zelfs een stormachtige wind te staan met rukwinden tot 100km/h. De temperaturen doen het wel zeer goed met middagtemperaturen rond 11 of 12°C, al koelt het namiddag wel af naar een graad of 7.

Maandag kan er tijdens de eerste uren van de dag nog wat lichte regen vallen maar vanuit het zuidwesten wordt het stilaan overal droog. Namiddag krijgen we zelfs een aantal opklaringen. De wind waait eerst nog matig uit het westen maar zal tegen de middag ook afzwakken van 4 naar 2 Beaufort. Het wordt wat frisser met minima net boven het vriespunt en maxima van nog hooguit 6°C.

Dinsdagochtend kan het op vele plaatsen in Limburg lichtjes vriezen, zeker aan de grond. Na zonsopkomst stijgt de temperatuur weer snel om namiddag uit te komen in de buurt van 7°C. Het blijft overal droog met afwisselend wolken en opklaringen. Er waait een zwakke tot matige wind uit het westen.

Ook de rest van de week zal het 's ochtends enkele graden vriezen en tegen het weekend leveren ook de maxima verder in.

Donderdag halen we nog maxima tot 7°C, vrijdag is dat nog met moeite 2 of 3°C. Donderdag valt er regen, vanaf vrijdag kan dat zelfs sneeuw worden.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN