Bolshakova dankzij nieuw BR naar WK in Doha

Bolshakova dankzij nieuw BR naar WK in Doha

Bolshakova dankzij nieuw BR naar WK in Doha

Print
Onze landgenote Svetlana Bolshakova heeft nog maar eens het Belgische record in het hinkstapspringen verbeterd. Op een meeting in het Slovaakse Bratislava sprong ze 14,11 meter.

In een klap plaatst de 25-jarige atlete uit Zaventem zich voor het WK indoor in Qatar (limiet:14,05m) en het EK outdoor in Barcelona (limiet: 14,00m).

Het vorige Belgische record bedroeg 13,84 meter en sprong Bolshakova vorige week op het Belgisch kampioenschap in Gent. Een week eerder zorgde ze ook al voor een nieuw record op de Toyota Indoor Flanders in datzelfde Gent (13,74m).

Finaleplaats

Met haar recordsprong kaapte ze in Bratislava wel niet de overwinning weg. De Slovaakse Dana Veldakova was de gelukkige.

"Natuurlijk gaan we naar Doha", aldus Bolshakovas trainer Michel Boels. "Ik ben er van overtuigd dat ze in Qatar met nog enkele trainingen méér 14,30 tot 14,40m haalt en daarmee kom je in finale".

Fatmata Bangura (60m), Adrien Deghelt, Damien Broothaerts, Eline Berings en Elisabeth Davin (60m h) en Kevin Rans (polsstok) plaatsten zich ook al voor het WK in Doha, dat van start gaat op 12 maart.

Meer sportnieuws