Juan Antonio Flecha soleert naar winst in Omloop

Juan Antonio Flecha soleert naar winst in Omloop

Juan Antonio Flecha soleert naar winst in Omloop

Print
Juan Antonio Flecha heeft als eerste Spanjaard de Omloop Het Nieuwsblad gewonnen. De Spanjaard van Team Sky kwam solo over de meet in Gent.

Vier renners kleurden de beginfase van de openingsklassieker. Het ging om onze landgenoot Frederik Veuchelen (Vacansoleil), de Nederlander Roy Curvers (Skil), de Duitser Roger Kluge (Milram) en de oude Fransman Frédéric Guesdon. Ze zetten samen een ontsnapping op. Hun maximale bonus bedroeg ongeveer twaalf minuten.

Op vijftig kilometer van de meet barstte ook in de achtergrond de wedstrijd los. Belgisch kampioen en topfavoriet Tom Boonen (Quick-Step) toonde zijn sterke benen op de Taaienberg. Niemand kon hem volgen. Uiteindelijk hield ie in.

Pech voor Boonen en Nuyens

Op de Molenberg kwam er een einde aan de vlucht van de dag. Jurgen Roelandts (Omega Pharma) versnelde er. Op 25 kilometer van het einde konden enkel Nick Nuyens (Rabobank), ploegmakker Philippe Gilbert, Juan Antonio Flecha (Sky), Roy Curvers en Fréderic Guesdon aanklampen.

Boonen was er niet bij door een lekke band. Vooraan kreeg Nuyens net dezelfde pech. Gilbert demarreerde, enkel Flecha kon volgen. De Spanjaard ging echter zo hard dat Gilbert moest lossen.

VDB

Hij hield stand tot op de meet. De Duitser Heinrich Haussler werd tweede op een halve minuut. Hij was de snelste van de hergroepeerde achtervolgers.

"Ik wil deze zege opdragen aan Frank Vandenbroucke", aldus de winnaar. "Ik heb Mattan beloofd dat ik voor Vdb zou rijden. Daarom wees ik naar "the sky", dat is niet alleen mijn team, maar ook de plek waar Frank zit."

Uitslag:

1.J.A.Flecha (Sp) 204 km in 5u13'18"
2.H.Haussler (Dui)
3.T.Farrar (VS)
4.L.Paolini (Ita)
5.M.Sieberg (Dui)
6.E.Boasson Hagen (Noo)
7.N.EECKHOUT
8.B.Eisel (Oos)
9.T.Veelers (Ned)
10.F.Pozzato (Ita)

Meer sportnieuws