Léonard krijgt informatiepakket homoseksualiteit

Léonard krijgt informatiepakket homoseksualiteit

Léonard krijgt informatiepakket homoseksualiteit

Print
Mechelen - In Mechelen hebben zo'n zestig holebi's en sympathisanten geprotesteerd tegen de benoeming van André Léonard tot aartsbisschop van Brussel-Mechelen. Ze overhandigden hem een studiepakket.

Léonard had eerder al laten weten dat hij homoseksualiteit als iets abnormaals beschouwt. De holebi's pikken dat echter niet en gaven de religieuze man vandaag een informatiepakket om zich beter te kunnen informeren over homoseksualiteit.

Vooraf vond er een korte protestmars plaats. De holebi's verzamelden zich vanmiddag aan het Mechelse treinstation. Ze hadden ballonnen in hartvorm mee en één grote regenboogvlag. Ze stapten vervolgens door het centrum naar de Sint-Romboutskathedraal waar Léonard zaterdag zijn zetel als aartsbisschop in bezit nam.

"Monseigneur Léonard heeft zich herhaaldelijk negatief over ons uitgelaten", aldus één van de manifestanten. "Hij noemde ons ziek en mensen met een gebrekkige psychologische ontwikkeling. Dat kunnen we niet zomaar aanvaarden. Zijn opvattingen over homoseksualiteit als iets abnormaals, zijn verouderd."

Treinramp

Tijdens de eucharistieviering in een bomvolle kathedraal verwees Léonard naar de gasexplosie in Luik, de treinramp in Buizingen en de golf van ontslagen in België.

"De vraag stelt zich waar God was op die vreselijke momenten", aldus de man. "Hij was daar, temidden van alle ellende, zoals hij overal is waar mensen de kreet slaken die Jezus sloeg: 'Mijn God, mijn God, waarom hebt Gij mij verlaten?'"

Onder meer premier Yves Leterme, de ministers van Justitie en Defensie Stefaan De Clerck en Pieter De Crem, Vlaams minister-president Kris Peeters en de Bart Somers, burgemeester van Mechelen, waren present.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio