Het weer voor zaterdag 27 februari

Het weer voor zaterdag 27 februari

Vakantie

Het weer voor zaterdag 27 februari

Print

Zaterdagvoormiddag valt voor Limburg in het water. In de vroege namiddag wordt het geleidelijk droger waarna het de rest van de dag ook op de meeste plaatsen droog zal blijven. Het kwik bereikt vanmiddag een graad of 9. Er waait een matige tot soms vrij krachtige zuidwestenwind.

In het tweede deel van de nacht gaat het flink regenen.

Zondag valt er veel regen. De meeste regen valt in de vroege ochtend en het eerste deel van de voormiddag. Rond het middaguur wordt het even wat droger maar in de loop van de namiddag en het eerste deel van de avond gaat het weer wat harder regenen. Bovendien is er zelfs kans op heus stormweer met rukwinden rond 100km/h, maar daarvoor is de exacte koers en kerndruk van een depressie die zich van west naar oost verplaatst van cruciaal belang. De meeste weercomputers laten de depressiekern vanaf de Bretoense kust via het Kanaal voor onze kustlijn doorschuiven en zo vervolgens naar Denemarken trekken. Dat zou betekenen dat we in Limburg met het sterkste windveld te maken krijgen. Over de kerndruk zijn de modellen het echter oneens. Het Amerikaanse model gaat uit van 967hPa wanneer de depressie zich voor onze Kust bevindt terwijl bijvoorbeeld het Britse model op dat moment een kerndruk van 975hPa voorziet. Dat zorgt voor toch wel een behoorlijk verschil in windsnelheid. De temperaturen doen het wel zeer goed met maxima rond 11 of 12°C. Na de doortocht van de depressie koelt het wel flink af.

Maandag kan er tijdens de eerste uren van de dag nog wat lichte regen vallen maar vanuit het zuidwesten wordt het stilaan overal droog. Namiddag krijgen we zelfs een aantal opklaringen. De wind waait eerst nog matig uit het westen maar zal tegen de middag ook afzwakken van 4 naar 2 Beaufort. Het wordt wat frisser met minima net boven het vriespunt en maxima van nog hooguit 6°C.

Dinsdagochtend kan het op vele plaatsen in Limburg lichtjes vriezen, zeker aan de grond. Na zonsopkomst stijgt de temperatuur weer snel om namiddag uit te komen in de buurt van 7°C. Het blijft overal droog met afwisselend wolken en opklaringen. Er waait een zwakke tot matige wind uit het westen.

Ook de rest van de week zal het 's ochtends enkele graden vriezen en tegen het weekend leveren ook de maxima verder in. Donderdag halen we nog maxima tot 7°C, vrijdag is dat nog met moeite 4°C. Het blijft waarschijnlijk wel overal droog met soms brede opklaringen.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN