Ouders Shana
eisen onderzoek
politieblunder

Ouders Shana eisen onderzoek politieblunder

Ouders Shana eisen onderzoek politieblunder

Print
“Shana en Kevin zijn weg. Afgepakt door iemand die al lang moest vastzitten.” De nabestaanden van de vermoorde Shana zijn zwaar aangeslagen door het nieuws dat een politieman in 2008 al de link legde tussen Ronald Janssen en de moord op Annick Van Uytsel, maar dat niets met die tip is gebeurd. De familie eist een onderzoek naar de politieflater.

De families van Shana Appeltans en Kevin Paulus zijn door de aanhoudende berichtgeving over de blunders van de speurders en magistraten van Leuven hun geloof in het gerecht, in gerechtigheid en in de toekomst kwijt. Bitterheid en gelatenheid zijn in de plaats gekomen. “Ons leven is kapot”, zegt Shana’s oma, Huguette Stok.

De advocaat van de ouders van Shana wil stappen ondernemen. “Wij vragen een onderzoek naar wat er precies fout is gelopen.” Als de informatie van de lokale politie van de zone West-Limburg beter was onderzocht, zouden Kevin en Shana wellicht nog leven, want dan had Ronald Janssen waarschijnlijk al lang in de cel gezeten.

De Leuvense procureur Ivo Carmen noemde de informatie die het gerecht in 2008 kreeg over Janssen, “erg vaag”. Nu het rapport is uitgelekt, stellen de nabestaanden van de slachtoffers zich de vraag hoe concreter een tip in een moordonderzoek nog moet zijn voor een verdachte wordt ondervraagd. Speurders wisten dat Janssen een verkrachting had gepleegd, agressief was en vlak bij de mast woonde waar het laatste gsm-signaal van Annick Van Uytsel was opgevangen.

GW, TG

MEEST RECENT