Stijnen haalt weer
uit naar Advocaat

Stijnen haalt weer uit naar Advocaat

Stijnen haalt weer uit naar Advocaat

Print
Drie goals incasseren en nog de absolute uitblinker zijn. In Valencia toonde Stijnen opnieuw dat hij met voorsprong de beste Belgische doelman is. Moet hij een terugkeer naar de Rode Duivels overwegen? De ref noemde hem in Valencia de onbetwiste ster van het hele Europese seizoen. En manager Devroe zag 'wereldwijd' nooit een betere doelman. Stijnen bewees in Valencia dat hij absoluut thuishoort in de nationale ploeg. Maar: "Zolang Advocaat trainer is, kom ik niet terug."

Met je prestatie heb je opnieuw bewezen dat je eigenlijk thuishoort in de nationale ploeg.

"Absoluut. Dat is zo. Maar zolang Advocaat daar zit, zal ik nooit teruggaan. Daarvoor is er te veel gebeurd. Een voorbeeld: vorige week stel ik vast dat hij zich uitgebreid uitlaat over de Europese prestatie van Anderlecht en Standard. Maar dat Club Brugge speelt en wint tegen een wereldtopper als Valencia, daarover rept hij met geen woord. Dan vraag ik mij af: wie laat zich kennen? Ach, het zij zo."

En wat als Advocaat je persoonlijk zou vragen terug te keren?

"Ik denk niet dat hij dat zal doen. Ach, Advocaat gaat alleen naar Manchester en zo. Dat is veel interessanter dan Club Brugge. Club is te min voor hem. Bovendien: voor mij hoeft het ook niet. Hij zou toch maar voor een gesloten deur staan."

Wim Vos

Meer voetbalnieuws