Ontvoerder Anthony De Clerck overleden

Print
Het levenloze lichaam van Jozef Peeters, een van de ontvoerders van Anthony De Clerck, werd donderdag aangetroffen in Zelem, een deelgemeente van de stad Halen.

De man lag achterin zijn voertuig. Het gaat om een wanhoopsdaad. Hij was sinds enkele dagen vermist. De politie en het parket zijn ter plaatse.

Jozef Peeters en Danny Vanhamel werden in 1994 door het Gentse assisenhof veroordeeld tot levenslange dwangarbeid voor hun aandeel in de ontvoering van Anthony De Clerck, de kleinzoon van de West-Vlaamse textielbaron Roger De Clerck.

Losgeld

Anthony werd op 4 februari 1992 ontvoerd toen hij naar school werd gebracht. Twee dagen later probeerde moeder Martine Van de Weghe in een dramatische oproep op tv haar 'Anthonyke' moed in te spreken.

De zaak leek vast te zitten. Maar op 6 maart, na 32 dagen gevangenschap, werd Anthony 's avonds vrijgelaten in Massenhoven. De vrijlating volgde na betaling van het grootste losgeld dat ooit in België is betaald. De familie betaalde toen 256.616.000 frank, of 6,2 miljoen euro.

Veroordeling

Lang konden de ontvoerders er niet van genieten. Op zaterdag 7 maart 1992 pakte de politie dertien verdachten op. De zeven belangrijkste leden van de bende werden op 22 december 1994 door het assisenhof van Gent veroordeeld.

Danny Vanhamel uit Lummen en Jozef Peeters uit Zonhoven kregen levenslange dwangarbeid. De anderen kregen straffen tussen 13 en 20 jaar. Tijdens zijn verblijf in de gevangenis van Oudenaarde ondernam Jozef 'Jefke' Peeters ook al een zelfmoordpoging. De man ging door het lint toen hij zou worden overgeplaatst naar de strafinrichting in Brugge.

Jozef Peeters en Danny Vanhamel kwamen enkele jaren geleden vervroegd vrij.

MEEST RECENT