Olympische Spelen zetten 't Molenslop op zijn kop

Olympische Spelen zetten 't Molenslop op zijn kop

Olympische Spelen zetten 't Molenslop op zijn kop

Print
Ravels - Zo’n dertigtal familieleden en vrienden van bobsleester Elfje Willemsen (foto onder) trotseerde de vermoeidheid om in de nacht van dinsdag op woensdag hun Olympische trots aan het werk te zien.

In vlagvorm, op gezichten, of verwerkt in een hoed: je kon dinsdagavond in de cafetaria van ’t Molenslop niet naast de Belgische driekleur kijken.Vanaf 21u stroomden daar familieleden en kennissen van bobsleester Elfje Willemsen er toe.

Het was Lies Willemsen, de zus van Elfje, die de hele avond had geregeld.

Of ze zich speciaal heeft voorbereid op de lange nacht? “Er is Red Bull en koffie”, lacht ze. “En ik wilde in de namiddag nog een dutje doen, maar dat is er niet meer van gekomen.

"Ik heb Elfje ook nog even via internet kunnen spreken. Ik vroeg of ze zenuwachtig was: ‘Jij maakt mij zenuwachtig’, antwoordde ze. Maar ze vindt het wel heel leuk dat we hier thuis ook voor haar supporteren.”

Kippenvel

Uiteindelijk bleven er zo’n dertig personen wakker tot 4u om de runs van Elfje en Eva te bekijken. Bij elke Belgische vlag die op het scherm verscheen, werd er gefloten en geroepen.

“Het is precies of we er zelf bij waren”, zegt Lies. “Ik heb van het begin tot het einde kippenvel gehad.”

Elfje en Eva eindigden vijftiende, dus binnen de vooropgestelde top zestien. “Ze hebben goed gereden. Ik ben supertrots op Elfje. Zelf was ze niet zo tevreden van de tweede run. Ze hoopt in de twee laatste afdalingen deze nacht nog een aantal plaatsen te kunnen stijgen. Maar voor ons is dit ook al goed.”

MARIAN MICHIELSEN

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio