Hasselt censureert naakte Hannelore Knuts

Print

Hasselt censureert naakte Hannelore Knuts

De vlaggen op de Hasseltse Groene Boulevard voor de tentoonstelling over het Limburgse topmodel Hannelore Knuts zullen opvallend minder naakt zijn dan de affiches. "We willen niet choqueren", klinkt het bij het Modemuseum.

Op 27 maart start in het Modemuseum in Hasselt de tentoonstelling 'Ultramegalore' rond het Limburgse model Hannelore Knuts. Voor de affiches werd een foto gebruikt met daarop een volledig naakte Hannelore.

Hoewel de affiches in december werden goedgekeurd door het schepencollege, kwam achteraf toch de vraag om minder naakt te tonen op de banners.

Volgens het Modemuseum is er van censuur geen sprake. De foto werd in 2005 gemaakt als een ode aan de vrouw. Omdat die context op de vlaggen in het straatbeeld wegvalt, hebben ze samen met Knuts afgesproken om de banners aan te passen.

Formaat

De geruchten doen de ronde dat het censuur er kwam op aandringen van het schepencollege van Hasselt. Volgens burgemeester Hilde Claes (sp.a) klopt dat niet. "Omdat de banners een ander formaat hebben moesten er sowieso aanpassingen gebeuren", klinkt het.

De aangepaste banners zullen vanaf 22 maart langs de Groene Boulevard prijken.

MEEST RECENT